Postok blabla

Legutóbbi

Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon

Világszerte számos érdekes, egyedülálló vagy éppen meglepő épület található, ezekről előző cikkünkben (Elképesztő épületek, melyeket látni kell!) bővebben is olvashatnak. Ám nem kell repülőgépre ülnünk ahhoz, hogy az építészet kiválóságait megcsodálhassuk, hiszen kis hazánkban is számos említésre méltó építmény fellelhető. A teljesség igénye nélkül, íme két példa, amire az ideérkező turistáknak biztosan azt mondanánk: „Ezt látniuk kell!”

Legszebb épület

A szépség, persze- mint sok minden más- szubjektív dolog, ám elfogultság nélkül Magyarországon számos káprázatos építészeti csoda található, ilyen például a jáki templom vagy akár az esztergomi bazilika is. Ám egy épületünket a világ egyik legszebbjeként tarják számon, hiszen a nagy népszerűségnek örvendő globális turisztikai portál, a TripAdvisor többször beválasztotta már az Országházat a világ leggyönyörűbb látnivalói közé. A következő videót elnézve, ez egyáltalán nem meglepő.

Az Országház – Budapest – YouTube videó

Legőrületesebb épület

Feje tetejére állt a világ. Talán a 2020-as évünket ezzel a mondattal lehetne leginkább jellemezni, így minden bizonnyal a legtöbben reménykednek benne, hogy hamarosan minden visszatér a normál kerékvágásba. Ám, aki Siófokon a Fordított Házban jár, erre egyáltalán ne számítson, hiszen itt szó szerint semmi sem átlagos. A 2017-ben megnyitott turisztikai attrakció láttán egy igazán meghökkentő élményben lehet részünk, mivel a kétszintes házikóban a nappalitól kezdve a fürdőszobán át, még a tűzhelyen hagyott étel is fejjel lefelé néz. Aki, egyensúlyzavarokkal küzd, vigyázzon, szédületes képsorok következnek.

Fordított ház – Siófok – YouTube videó

 

Post a Comment