Postok blabla

Legutóbbi

Elképesztő épületek, melyeket látni kell!

A legtöbb ember bizonyára eljátszott már a gondolattal, hogy milyen lehet egy nem mindennapi, különleges épület tulajdonosának lenni. Következő összeállításunk olvasása közben Ön is elengedheti a fantáziáját, hiszen bemutatjuk a legfurcsább, legérdekesebb sőt, még a legdrágább ingatlant is. A végén pedig mindenki eldöntheti, melyikbe költözne be legszívesebben.

Legfurcsább épület

Számos esetben halottunk már különféle történeteket űrlényekről, vagy az egekben megpillantott űrhajókról. Oroszországban azonban közelebbről is szemügyre vehetünk egy hasonló űrsiklót, hiszen a Hotel Tarelka nevezetű kis szállodában egy igazi földönkívüli élményben lehet részünk. Az üvegszálas poliészterből készült UFO építménybe egy lenyíló lépcsősor panelen lehet bejutni, ahol három szobát és egy kis társalgót találhatunk. A 2250 méter magasságban épült aprócska szálló külön érdekessége, hogy bármikor darabokra szedhető, és a világ bármely pontján újraépítető. Ön jó szívvel megszállna egy ilyen futurisztikus építményben?

Tarelka (Ufo Hotel) – Oroszország – YouTube videó

Legérdekesebb épület

Mindenki jól ismeri a „csiga-biga gyere ki” kezdetű  gyerekmondókát, viszont azt már kevesen tapasztalhatják meg, hogy milyen lehet egy valódi csigaházban élni. Egy Mexikóban élő család azonban biztosan kivétel, hiszen ők szó szerint egy természetközeli otthonban élik mindennapjaikat. Megunták ugyanis egykori ingerszegény otthonukat, így egy csiga házának pontos mását építették meg maguknak.

Csiga ház – Mexikó város – YouTube videó

Legdrágább épület

Elég messze kell utaznunk, ha a kategória győztes építményét szeretnénk megnézni, hiszen a legdrágább címet a Szaud-Arábiában található Abrádzs al-Bajt nyerte el a maga 16 milliárd dollárjával. A hatalmas komplexum hét felhőkarcolóból áll, melyben a világ legmagasabban lévő szállodája és óratornya is megtalálható. Szinte elképzelni is nehéz, de mind a négy óralap 46 méter átmérőjű, és akár 25 kilométer távolságból is látható.

Abrádzs al-Bajt – Szaud-Arábia – YouTube videó

A mi áraink azonban koránt sincsenek az egekben, így ha Ön is elképzelte már álmai otthonát, forduljon hozzánk bizalommal!

Ha hazai érdekességekre is kíváncsi, tekintse meg összefoglalónkat: Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon.

Post a Comment